To ηλεκτρικό της Mercedes-Benz αποκαλύπτεται σε 60 sec (vid)

Το μικρομεσαίο EQA θα κυκλοφορήσει σε 2-3 χρόνια με αυτονομία 400 km

  • -
  • -

Με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και την τεχνολογία που κουβαλά, το EQA Concept κέντρισε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και επισκεπτών της έκθεσης στη Φρανκφούρτη. Μέσω ενός video διάρκειας μόλις 1 λεπτού, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, και ο Διευθυντής Εξωτερικής Σχεδίασης, Robert Lesnik, παρουσιάζουν τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την όψη του μικρομεσαίου ηλεκτρικού μοντέλου.

Όσον αφορά κάτω από το... δέρμα του EQA, εκεί η Mercedes-Benz τοποθέτησε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική τους ισχύς ξεπερνά τους 270 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή τα 500 Nm. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας άνω των 60 kWh προσφέρουν αυτονομία 400 km, ενώ μέσω ταχυφόρτισης 10 λεπτών θα μπορούν να εξασφαλίζουν κίνηση για 100 km. Το τετρακίνητο ηλεκτρικό hatch χρειάζεται περίπου 5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Το EQA εφοδιάζεται με δύο προγράμματα οδήγησης (Sport και Sport Plus), με διαφορετική αναλογία ροπής στους δύο άξονες.

Η μελλοντική γκάμα EQ θα περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρικά Mercedes-Benz. Θα κατασκευάζονται στη Βρέμη, με πρώτο μεσαίο SUV που θα ονομάζεται EQC και θα λανσαριστεί το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...