Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε αυτοκίνητα με τηλεκοντρόλ

Δύο Αλγερινοί είναι οι δράστες των διαρρήξεων σε σταθμευμένα οχήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

  • -
  • -

Δύο υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 21 και 22 ετών είναι αυτοί που συνέλαβε η αστυνομία για διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αναζητούνται και άλλοι, άγνωστοι μέχρι τώρα συνεργοί τους. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων όπως: ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ταυτότητες διαβατήρια και τέσσερα τηλεχειριστήρια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης καθώς και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδική ηλεκτρονική συσκευή (τηλεκοντρόλ) με την οποία παρενέβαιναν εξ αποστάσεως στην συχνότητα του κεντρικού κλειδώματος ασφάλισης των οχημάτων την ίδια χρονική στιγμή που επιχειρούσαν οι ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν. Έτσι, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα παρέμεναν ανασφάλιστα και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ταυτότητες, έγγραφα και τιμαλφή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...