Burnout μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη (pics)

Η ομορφιά που δεν παρατηρούμε

  • -
  • -

Ο Simon Davidson είναι ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους της Αυστραλίας, ο οποίος κινείται σε διεθνές επίπεδο και είναι γνωστός για το εύρος της ποικιλίας των θεμάτων του, τόσο σε διαφημιστικές καμπάνιες όσο και στα media.

Για τη σειρά εικόνων “Burnout”, ο Αυστραλός φωτογράφος συλλαμβάνει στο κάδρο του αγωνιστικά -ενίοτε τροποποιημένα- αυτοκίνητα που αναδύονται μέσα από πολύχρωμους καπνούς, οι οποίοι δημιουργούνται από τολμηρές οδηγητικές μανούβρες κάποιων παθιασμένων οδηγών, περιστοιχίζοντας το όχημα σαν ένα προστατευτικό εφέ. Ο Simon βρίσκει έκφραση σε ένα αυτοκίνητο που περιστρέφεται στους πίσω τροχούς του, δημιουργώντας ένα παχύ πέπλο ατμού, από σκόνη, αναθυμιάσεις καυσίμων και πιεσμένων ελαστικών, σε ακέραιες αποχρώσεις του ροζ, του μωβ, του πορτοκαλί και του μπλε.

Όλες οι εικόνες του συνθέτουν τις περιπέτειες των αυτοκινήτων, των οδηγών τους και της ριψοκίνδυνης οδήγησης ισορροπημένες σε μια ιδανική περιγραφή. Επιδιώκει να συλλάβει την ομορφιά που αγνοήθηκε, «την ομορφιά όπου δεν είναι άμεσα προφανής», όπως λέει ο ίδιος.

Πηγή: Οnassis Cultural Centre Athens facebook page

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...