Παράκαμψη Τεμπών

Μεταφορά φορτηγών με τραίνα του ΟΣΕ

  • -
  • -

Σχέδιο μεταφοράς των βαρέων οχημάτων και των φορτηγών μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου μελετά το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να αποσυμφορηθούν οι επαρχιακοί δρόμοι της Λάρισας και να συντομευτεί ο απαιτούμενος χρόνος της διαδρομής μέσω των παρακαμπτήριων.

Αναζητούνται για ενοικίαση από το εξωτερικό ειδικά τραίνα μεταφοράς οχημάτων τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν ως και 30 νταλίκες σε κάθε δρομολόγιο και θα συνδέουν τον παλιό σταθμό των Τεμπών μέχρι τη Ραψάνη.

Για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού απαιτούνται μικρά έργα επέκτασης της τροχιάς ώστε να φτάσουν σε σημείο που να εξυπηρετείται η φόρτωση. Τα ειδικά αυτά τρένα διαθέτουν στις δύο άκρες τους μηχανές ενώ τα βαγόνια είναι επίπεδα και ενωμένα μεταξύ τους ώστε η φόρτωση να γίνεται με τρόπο συνεχή και χωρίς δυσκολία. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία φορτώματος και διαδρομής θα διαρκεί 15 περίπου λεπτά και οι οδηγοί θα μένουν στις θέσεις τους. Σε 24ωρη βάση θα μεταφέρονται πάνω από 500 νταλίκες και θα ανακουφιστεί όλο τα κυκλοφορικό δίκτυο, ενώ θα εξοικονομηθούν σε κάθε διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη πάνω από δύο ώρες επιπλέον χρόνου διαδρομής. Δεν ξέρουμε αν η χρήση του τρένου θα είναι δωρεάν ή αν θα υπάρχει κόμιστρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...