Ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μελλοντικό BMW

Τα πλάνα του για το μέλλον της αυτοκίνησης ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος

  • -
  • -

Λεπτομέρειες για το πώς θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, έδωσε στη δημοσιότητα το BMW Group. Το στρατηγικό πλάνο Number One > Next προβλέπει ότι η αρχιτεκτονική κάθε σειράς μοντέλων θα επιτρέπει την προσθήκη ηλεκτρικής έκδοσης (μηδενικών ρύπων ή plug-in υβριδικής) δίπλα στις συμβατικές με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η αρχή θα γίνει το 2019 με το 100% ηλεκτρικό ΜΙΝΙ. Θα αποτελεί παραλλαγή του μοντέλου με το τρίθυρο αμάξωμα και όχι του 5θυρο hatch. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα κατασκευάζεται στα γειτονικά γερμανικά εργοστάσια του Dingolfing και του Landshut και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην έδρα της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη για να τοποθετείται στο αυτοκίνητο.

Η ηλεκτρική BMW X3 θα λανσαριστεί το 2020 και το iNEXT θα ακολουθήσει το 2021. Νωρίτερα, το 2018 θα βγει από τη γραμμή παραγωγής το i8 Roadster, η ανοικτή έκδοση του υβριδικού supercar. Ο Όμιλος BMW στοχεύει να φθάσει έως το 2025 σε 15-25% το μερίδιο των plug-in hybrid και ηλεκτρικών αυτοκινήτων του.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ MINI COUNTRYMAN
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...