Αριθμός - ρεκόρ των ασφαλισμένων οχημάτων

Μετά το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στους κατόχους ανασφάλιστων ώστε να αποφύγουν το πρόστιμο

  • -
  • -

Τα 6,2 εκατ. έφθασαν τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ακόμη και για την περίοδο πριν την οικονομική κρίση. Σε αυτό συνέβαλαν τα 345.000 οχήματα που ασφαλίστηκαν από τον Ιούνιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλησαν να αποφύγουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), το ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων παρέμενε σταθερά τα τελευταία χρόνια στο 15%, ανεξάρτητα από το αν η χώρα μας βρισκόταν ή όχι σε περίοδο ύφεσης.

Όπως δήλωσε στο GOCAR ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, εκπρόσωπος της ΕΑΕΕ για τον κλάδο του αυτοκινήτου, θα χρειαστούν μήνες για να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ουσιαστική διασταύρωση των στοιχείων ώστε να εξακριβωθεί πόσα από τα πλέον 750.000 ανασφάλιστα οχήματα διαθέτουν πινακίδες και δεν είναι π.χ. κλεμμένα ή αποσυρμένα. «Δεν θα πρέπει να συνδέεται το πρόστιμο με την ασφάλιση», μας είπε ο κ. Μπερτσιάς. «Η ασφάλιση είναι ένα αναγκαίο καλό και όχι αναγκαίο κακό. Όσοι οδηγούν ένα ανασφάλιστο όχημα θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες στο ενδεχόμενο να εμπλακούν σε ατύχημα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...