Πότε θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Πολύμηνη καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος στις αστικές συγκοινωνίες

  • -
  • -

Αν και τα μηχανήματα για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν τοποθετηθεί εδώ και μήνες τόσο στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και σε λεωφορεία/τρόλεϊ, το σύστημα δεν είναι ακόμη σε λειτουργία. Το θέμα σχολίασε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Αφενός στη διευθέτηση υποχρεώσεων σχετικά με τη διασφάλιση του απορρήτου των μετακινήσεων των πολιτών και αφετέρου σε προβλήματα με το τραπεζικό σύστημα, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μηχανημάτων ηλεκτρονικών καρτών. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το σύστημα θα λειτουργήσει άμεσα, χωρίς να δώσει όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, τα μηχανήματα ηλεκτρονικών εισιτηρίων είχαν πέσει θύματα βανδαλισμού από αγνώστους, τόσο σε σταθμούς του Μετρό όσο και σε λεωφορεία. Στόχος του ηλεκτρονικού συστήματος είναι να περιοριστούν τα φαινόμενα μη ακύρωσης αλλά και χρήσης πλαστών εισιτηρίων.

[Πηγή: ΑΠΕ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...