18 νέα αστικά λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

14 αποκτήθηκαν με τη μορφή leasing και τα υπόλοιπα παρελήφθησαν από το Δήμο Λειψίας

  • -
  • -

«Ανάσα» στις αστικές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω της νέας πραγματικότητας από την πανδημία του κορονοϊού, αναμένεται να δώσει η προσθήκη επιπλέον 230 λεωφορείων στο στόλο του ΟΑΣΘ.

Τα πρώτα 18 λεωφορεία παρελήφθησαν από τον Οργανισμό, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Τα 14 λεωφορεία αποκτήθηκαν μέσω μίσθωσης (leasing) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παρέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Δήμο Λειψίας. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά με leasing προστίθενται στο στόλο του ΟΑΣΘ 180 λεωφορεία, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης φέρνει άλλα 50 λεωφορεία. Επίσης, μετά τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, κυκλοφορούν ήδη άλλα 120 λεωφορεία στην πόλη.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τις διοικήσεις του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και της Αττικό Μετρό Α.Ε., παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων μηνών.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να παραλάβουμε τα πρώτα 18 λεωφορεία, που έρχονται για να βοηθήσουν στο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης. Τα τέσσερα από τη Λειψία, όπως είπε ο δήμαρχος και τα πρώτα λεωφορεία που έρχονται μετά το διαγωνισμό leasing, που κάναμε το Μάιο», δήλωσε ο κ. Καραμανλής. «Μέχρι το τέλος του χρόνου – και από σήμερα βλέπουμε τα πρώτα λεωφορεία – θα  κυκλοφορούν 550 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όσα δηλαδή χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, για να έχει σοβαρές, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες. Το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι ο μεγάλος διαγωνισμός, που θα γίνει για ανανέωση του στόλου στις δύο μεγάλες πόλεις».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...