Τραγικές συνέπειες έχει το τρακάρισμα χωρίς αερόσακο (vid)

Ο αερόσακος σώζει ζωές όπως μπορείτε να δείτε στο crash test ενός αυτοκινήτου που δεν έχει

  • -
  • -

Αυτό το βίντεο από ένα crash test τονίζει εμφατικά τη σημασία του αερόσακου στην ασφάλεια. Ο οργανισμός ασφάλειας της Αυστραλίας ANCAP έκανε δοκιμή δύο αυτοκίνητα διαφορετικών προδιαγραφών, το ένα με αερόσακο και το άλλο χωρίς, με το αποτέλεσμα να έχει τραγικές συνέπειες για αυτό που δεν εφοδιάζεται με αερόσακο.

Αυτό αφορά κυρίως παλιά αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μας, όπως εξάλλου και άλλων χωρών όπως αυτοί της Αυστραλίας. Τα νέα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με αερόσακους τόσο μετωπικούς, όσο και πλευρικούς, αλλά και ορισμένα από αυτά και για τα γόνατα του οδηγού, όπου έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούνται τραυματισμοί.

Τα παλαιότερα όμως δεν είχαν καθόλου αερόσακους, ενώ κάποια από αυτά τους διέθεταν στις ακριβές εκδόσεις τους. Η διαφορά στην ασφάλεια αυτοκινήτων με αερόσακο και χωρίς είναι τεράστια όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σίγουρα αξίζει να δώσετε όσα περισσότερα χρήματα διαθέτετε για ένα αυτοκίνητο (αφήνοντας αυτά χωρίς αερόσακο στην άκρη) έτσι ώστε να πάρετε το ασφαλέστερο, αφού η ζωή αναμφίβολα είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτουμε.

[Video: AANewZealand]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...