Τα Volvo S90 από την Κίνα στην Ευρώπη με τρένο!

Τα πρώτα μεγάλα sedan έφθασαν στο κέντρο διανομής της εταιρείας, στο Βέλγιο

  • -
  • -

Συνήθως η μεταφορά αυτοκινήτων από την μία ήπειρο στην άλλη γίνεται με πλοίο, όμως η λειτουργία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη δημιουργεί νέα δεδομένα στις μεταφορές. Ήδη στο κέντρο διανομής της Volvo στην κωμόπολη Zeebrugge του Βελγίου έφθασαν τα πρώτα S90 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής ο χρόνος μεταφοράς των αυτοκινήτων από την Κίνα στην Ευρώπη μειώνεται κατά 2/3 σε σχέση με αυτόν που χρειάζονται τα πλοία, οπότε και οι παραδόσεις των οχημάτων θα γίνονται πιο γρήγορα στους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα περιορίζονται σημαντικά και οι εκπομπές ρύπων κατά την μεταφορά. Κάθε δρομολόγιο του τρένου μεταφέρει 120 αυτοκίνητα της Volvo, τρία σε κάθε container.

Η Volvo άρχισε τις εξαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα το 2015, με το S60 Inscription για την αγορά των ΗΠΑ. Από το Νοέμβριο του 2016 οι πλούσιες εκδόσεις του S90 παράγονται στο εργοστάσιο του Daqing, στην βορειοανατολική Κίνα. Σύντομα όλα τα Volvo S90 θα κατασκευάζονται στη γιγάντια χώρα της Ασίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...