Το ρολόι που έλεγχει τη διαδικασία παραγωγής των Alfa Romeo

Όλα περνούν, κυριολεκτικά, από το χέρι των εργαζομένων

  • -
  • -

Στο εργοστάσιο του Cassino, νοτιοανατολικά της Ρώμης, χτυπάει η καρδιά της Alfa Romeo. Εκεί κατασκευάζονται – μεταξύ άλλων – τα δύο τελευταίας γενιάς μοντέλα της ιταλικής μάκρας, η Giulia και η Stelvio, το μεσαίο SUV.

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) έχει συνεργαστεί με τη Samsung για την ψηφιοποίηση της γραμμής παραγωγής, με πλήθος διαδικασιών να ελέγχονται μέσω smartwatch, smartphone και tablet. Στο εργοστάσιο του Cassino απασχολούνται 4.300 άτομα και κατασκευάζονται σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στόχος της συνεργασίας της FCA με την Samsung είναι να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής, τόσο στο χρόνο όσο και στην ποιότητα. Αρχικά τοποθετήθηκαν μεγάλες οθόνες της κορεάτικης εταιρείας ηλεκτρονικών σε καίρια σημεία, ώστε να καταγράφονται οι επιδόσεις των γραμμών παραγωγής και σε περίπτωση ανωμαλίας να εμφανίζεται άμεσα η σχετική ειδοποίηση.

Στη συνέχεια η Samsung παρείχε smartphone και smartwatch (συγκεκριμένα το Gear S3 Frontier) στους εργαζόμενους, ώστε να ελέγχουν άμεσα τη ροή των αυτοκινήτων στις γραμμές παραγωγής. Μάλιστα το συγκεκριμένο smartwatch δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο ώστε να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...