«Όχι» της Περιφέρειας Αττικής στα αστικά διόδια

Ζητά να μην τοποθετηθούν πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου

  • -
  • -

Στο προσκήνιο έχει επανέλθει τον τελευταίο καιρό το θέμα τοποθέτησης πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους της Αθηνών-Λαμίας, πριν τις Αφίδνες. Μετά από εισήγησης της Περιφερειακής Αρχής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής υιοθέτησε κατά πλειοψηφία απόφαση για το θέμα των διοδίων στο οδικό δίκτυο χωρικής αρμοδιότητάς του.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση τονίζεται η αντίθεση σε νέα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, όπως επίσης η ανάγκη εφαρμογής συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης όχι μόνο στην Εθνική αλλά και την Αττική οδό, που οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων.

Αναλυτικά η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής:

Λέμε ‘όχι’ στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και εντός του αστικού αστού της Περιφέρειας Αττικής. Το περιαστικό τμήμα της Εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Αφίδνες να παραμείνει ελεύθερο από διόδια.

Πάγιο αίτημά μας είναι η απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των εθνικών οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.

Η εφαρμογή συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης όχι μόνο στην Εθνική αλλά και την Αττική οδό, οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων.

Να ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη από το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης από τα Βόρεια προάστια μέχρι την Εθνική οδό και να μπει το έργο σε προτεραιότητα αντί άλλων αναπλάσεων χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Άμεση απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των κατοίκων και των εργαζομένων των όμορων σε σταθμούς διοδίων περιοχών, που αφορούν σε τοπικές καθημερινές μετακινήσεις καθώς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...