Τα βραβεία για την ανακύκλωση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ στο συγκεκριμένο τομέα

  • -
  • -

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων (ΕΝΔΙΑΛΕ) η εκδήλωση απονομής των Περιβαλλοντικών Βραβείων 2017 στις αντιπροσωπείες των εταιρειών αυτοκινήτων αλλά και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Τα σημαντικά νέα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΝΔΙΑΛΕ Γιώργος Δεληγιώργης, είναι ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επαναδιύλυση των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων σε ποσοστό 100%, τη στιγμή που ο μέσος κοινοτικός όρος είναι μόλις 33%! Όσον αφορά τη συλλογή των αποβλήτων, η χώρα μας είναι με 48% στη δεύτερη θέση της σχετικής ευρωπαϊκής λίστας.

«Καταφέραμε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από το ελληνικό κράτος, αλλά και να τους ξεπεράσουμε. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοπορεί στη συλλογή και ανακύκλωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ευελπιστούμε η συλλογική αυτή προσπάθεια να δημιουργήσει ή και να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση στους εμπλεκόμενους φορείς και να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία και η ναυτιλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεληγιώργης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο εκπρόσωπος  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ευάγγελος Κυρίτσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ανάργυρος Κουζής.

Η Αμαλία Γιαννακοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της General Motors Ελλάς, παραλαμβάνει το βραβείο για την περιβαλλοντική απόδοσης της εταιρείας, από το Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Δημήτρη Πάτσιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...