Πωλούσε πινακίδες κυκλοφορίας μέσω ίντερνετ!

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 73χρονου Έλληνα ο οποίος αναρτούσε σχετικές ηλεκτρονικές αγγελίες

  • -
  • -

Σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών έχουμε δει να πωλείται κάθε εξάρτημα αυτοκινήτου. Από τιμόνια και καθρέπτες μέχρι ζάντες και εξατμίσεις. Εκτός από ένα, την πινακίδα κυκλοφορίας. Όμως ένας 73χρονος άνδρας το... τερμάτισε, καθώς διέθετε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων σε γερμανική ιστοσελίδα!

Μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνεργασία των γερμανικών αρχών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 73χρονου ημεδαπού, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για πλαστογραφία και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα, μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν αγγελίες που αφορούσαν την πώληση ακόμη πέντε πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες η μία είχε εκδοθεί στο όνομα του δράστη και είχε δηλωθεί από τον ίδιο ως κλαπείσα-απολεσθείσα. Οι αγγελίες απευθύνονταν προφανώς σε άτομα που θα χρησιμοποιούν τις κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες για την τέλεση παράνομων πράξεων.

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας έγινε έρευνα στην οικία του 73χρονου, σε περιοχή της Αττικής. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 πινακίδες οχημάτων, 10 αυτοκόλλητα σήματα ΚΤΕΟ, ευρωπαϊκό σήμα – αυτοκόλλητο και 3 σκληροί δίσκοι.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής για smartphones: CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...