Ο στρατός δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό το τανκ (video)

Το Ripsaw EV2 είναι ένα προηγμένο είδος τανκ

  • -
  • -

Οι δοκιμές του Ripsaw είχαν ξεκινήσει το 2010, ενώ ο αμερικάνικος στρατός δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Το Ripsaw EV είναι στην ουσία ένα high-tech τανκ, το οποίο έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων extreme οχημάτων. Ο στρατός δέχτηκε να δοκιμαστεί το ξεχωριστό όχημα σε στρατιωτικές βάσεις από το 2010 έως το 2017.

Το Ripsaw EV2 (Extreme Vehicle) είναι ένα μικρό όχημα, που χωράει δύο άτομα στο εσωτερικό του. Υπάρχει η δυνατότητα να το χειριστεί κανείς εξ’ αποστάσεως, ενώ ο έλεγχος γίνεται μέσω των υψηλών τεχνολογικών συστημάτων του. Μπορεί να περιστραφεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ σκαρφαλώνει εύκολα εμπόδια που σχηματίζουν έως 70 μοίρες γωνία.  Η ιπποδύναμη των 600 ίππων προέρχεται από έναν turbo diesel κινητήρα, ενώ είναι ικανό να φτάσει ταχύτητες έως και 120 km/h. Τιμή υψηλή για ένα όχημα που πατάει σε... ερπήστριες.

Αρνητικό του είναι η έλλειψη προστασίας του αμαξώματος, ωστόσο το σύστημα ελέγχου εξ’ αποστάσεων και την εν μέρει αυτόνομη επιλογή μπορεί να υποστηρίξει τους στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανεφοδιασμό πυρομαχικών ή ως ένα τύπο «ασθενοφόρου». Το κόστος είναι ακόμα άγνωστο, χωρίς όμως να έχει καταλήξει ακόμα η αμερικανική κυβέρνηση για το πώς θα το αξιοποιήσει.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...