Μια Vespa αξίας 300.000 ευρώ

Βρέθηκε η παλαιότερη Vespa και βγαίνει σε δημοπρασία για ένα αστρονομικό ποσό

  • -
  • -

Ένα από τα σύμβολα της Ιταλίας είναι αναμφίβολα η Vespa. Κυριαρχεί στους δρόμους της για περισσότερο από μισό αιώνα και έχει κερδίσει τις καρδίες των φίλων των δύο τροχών με την έντονη προσωπικότητά της. Η ιστορία της Vespa ξεκινά από το 1946, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η εταιρεία που κατασκεύαζε αεροπλάνα, στράφηκε στα δίτροχα.

Ένα από τα πρώτα σκούτερ που κατασκευάστηκαν, με αριθμό πλαισίου 1003 βρέθηκε ξεχασμένο σε έναν αχυρώνα. Είναι η τρίτη σε σειρά Vespa που κατασκευάστηκε, με τις δύο πρώτες να μην υπάρχουν πλέον. Πρόκειται για χειροποίητο όχημα, με μονοκύλινδρο, δίχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 98 cc και κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Το σκούτερ αυτό είναι το αυθεντικό κομμάτι, υπ' αριθμόν 3 από τη λεγόμενη «Σειρά 0», από την οποία η κατασκευάστρια εταιρεία Piaggio παρήγαγε συνολικά 60 οχήματα. Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε ήταν πολύ καλή και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοπρασία η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα και μέχρι τις 28 Μαρτίου. Η τιμή που θα αγγίξει σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμαίνεται από 250.000 έως 300.000 ευρώ!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...