300 άλογα και 6 σκυλιά στα χιόνια (video)

Το νέο Seat Leon Cupra με τα 300 άλογα τα βάζει με ένα έλκηθρο που τραβάνε έξι Χάσκι

  • -
  • -

Με αφορμή την έλευση του νέου Leon Cupra 300 οι άνθρωποι της Seat έστησαν μια διασκεδαστική κόντρα. Απέναντι στο ισχυρότερο Seat όλων των εποχών έβαλαν ένα έλκηθρο το οποίο ανάλαβαν να τραβήξουν έξι πανίσχυρα επίσης Χάσκι, Αλάσκας και Σιβηρίας.

Η κόντρα φυσικά στήθηκε στα χιόνια και πιο συγκεκριμένα σε μια παγωμένη λίμνη στην Φινλανδία, με οδηγό στο Leon τον γνωστό Jordi Gene. Με το Leon Cupra να διακρίνεται για τις επιδόσεις του, με 0-100 km/h σε 4,9 sec και τα Χάσκι από την πλευρά τους για την αντοχή τους, διανύοντας απόσταση 130 χιλιομέτρων σε μία μέρα.

Ο εκπαιδευτής των σκύλων Susu Normand εξηγεί ότι στην ομάδα πρέπει να έχει ηγέτη και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο αυτόν έχουν αναλάβει δύο Χάσκι και μάλιστα από ένστικτο, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Πρέπει να είναι νοητικά δυνατά και γενναία τα σκυλιά ηγέτες, όπως ακριβώς και οι οδηγοί αγώνων.

Το πάχος του πάγου είναι ένα μέτρο επιτρέποντας στο αυτοκίνητο και τα σκυλιά να κινηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η θερμοκρασία ήταν αρκετά κάτω από το 0, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανένα από τους αγωνιζόμενους.

Το Seat Leon Cupra για να πατά καλά στον πάγο διαθέτει εκτός από το σύστημα τετρακίνησης 4Drive και ειδικά ελαστικά. Το ισπανικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί φρένα της Brembo, ενώ το έλκηθρο για να επιβραδύνει έχει μια μεταλλική μπάρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...