FCA Safety Center: Με γνώμονα την ασφάλεια

Τις 20.000 δοκιμές πρόσκρουσης συμπλήρωσε η FCA στο «δρόμο» για ασφαλέστερα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών το Safety Center της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) διενεργεί δοκιμές πρόσκρουσης, ο αριθμός των οποίων έφτασε τις 20.000. Το Safety Centre εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mirafiori το 1961, ενώ τον Μάρτιο του 1977 μεταφέρθηκε σε έναν πιο μοντέρνο και ευρύχωρο χώρο, στο Orbassano, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το κέντρο στο Orbassano συμπλήρωσε τα 40 χρόνια έχοντας να επιδείξει σπουδαίο έργο, με μοντέλα που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Μετά από ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2010, το Safety Centre είναι σε θέση να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε δοκιμή πρόσκρουσης για ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα.

Με την ευκαιρία του διπλού ορόσημου, των 20.000 δοκιμών πρόσκρουσης και ταυτοχρόνως των 40 χρόνων λειτουργίας του Safety Centre στο Orbassano, η FCA εγκαινιάζει ένα νέο εξελιγμένο εξομοιωτή δοκιμών που θα είναι σε θέση να αναπαράγει ταχύτητες έως 60 φορές αυτή της βαρύτητας, ανάλογες με αυτές που αναπτύσσονται σε μια πραγματική πρόσκρουση, χωρίς ωστόσο να καταστραφεί το αμάξωμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα συστήματα στην αγορά σήμερα, η χρήση του οποίου είναι σημαντική για δοκιμές συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινήτου, όπως, του ταμπλό, των ζωνών ασφαλείας, των καθισμάτων και των αερόσακων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...