Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση PSA και FCA - Όλες οι λεπτομέρειες

Από σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου του 2021, οι δύο όμιλοι ξεκινούν να λειτουργούν και επίσημα, κάτω από την ίδια στέγη

  • -
  • -

Η συγχώνευση μεταξύ των ομίλων PSA και FCA, μέσα από την οποία δημιουργείται η Stellantis, ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, επικυρώθηκε με κάθε επισημότητα και σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και του Παρισιού, ενώ αύριο θα ακολουθήσει και αυτό της Νέας Υόρκης.

Θυμίζουμε πως τα δύο μέρη έχουν ίσο ποσοστό στο νέο Group και οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων θα φτάνουν τις 8,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Με απλούς υπολογισμούς και σύμφωνα με τα νούμερα του 2018, ο νέος κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει έσοδα της τάξεως των 170 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη που θα ξεπερνούν τα 11 δισ.

Σύμφωνα με τα δύο groups, το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Stellantis θα έχει ως εξής: Χρέη Προέδρου αναλαμβάνει ο John Elkann της οικογένειας Agnelli και Διευθύνοντος Συμβούλου ο Carlos Tavares, επικεφαλής του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen-DS Automobiles-Opel). Η πλειοψηφία των μη-εκτελεστικών μελών του ΔΣ είναι ανεξάρτητοι, με την κάθε πλευρά να προτείνει 5 μέλη (συν ο Tavares στη θέση του CEO).

John Elkann (Chairman)

Robert Peugeot (Vice Chairman)

Henri de Castries (Senior Independent Director)

Andrea Agnelli (Non-Executive Director)

Fiona Clare Cicconi (Non-Executive Director)

Nicolas Dufourcq, (Non-Executive Director)

Ann Frances Godbehere, (Non-Executive Director)

Wan Ling Martello (Non-Executive Director)

Jacques de Saint-Exupéry, (Non-Executive Director)

Kevin Scott (Non-Executive Director),

Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

Το Stellantis προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» και σημαίνει «φωτίζεται από τα αστέρια». Το όνομα Stellantis θα χρησιμοποιείται σε επίπεδο ομίλου, με κάθε εταιρεία να διατηρεί το δικό της όνομα και λογότυπο για τα προϊόντα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...