Πώς είδαν οι Γερμανοί την απόκτηση της Opel από τους Γάλλους

Τι αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης για την πώληση της γερμανικής μάρκας στον Όμιλο PSA

  • -
  • -

Πρώτο θέμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων στη Γερμανία είναι η μεταβίβαση της Opel/Vauxhall από την General Motors στο PSA Group (Peugeot-Citroen-DS).

Ανησυχία για τις θέσεις εργασίας των Γερμανών υπαλλήλων της Opel σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα εκφράζει η εφημερίδα Die Welt. Αναφέρει ότι οι περίπου 19.000 θέσεις είναι προστατευμένες μέχρι τα τέλη του 2018, όμως δεν αποκλείονται μαζικές απολύσεις στη συνέχεια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ARD αναφέρει ότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση όσο και αυτές στις οποίες η Opel διατηρεί εργοστάσια ζητούν διαφάνεια και πλήρη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις διαδικασίες. Η Opel διατηρεί τρία εργοστάσια στη Γερμανία (Russelsheim, Kaiserslautern, Eisenach), δύο σε Βρετανία (Luton, Ellesmere Port) και Πολωνία (Gliwice, Tychy) και από ένα σε Ισπανία (Zaragosa), Αυστρία (Aspern), Ουγγαρία (Szentgotthard).

Από αριστερά, ο Πρόεδρος του PSA Group, Carlos Tavares, η Πρόεδρος της GM, Mary Barra, και ο Πρόεδρος της Opel, Karl-Thomas Neumann.

Η λαϊκή Bild επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα για τους κατόχους Opel: αν θα διατηρηθούν όλες οι εκθέσεις και πώς θα συνεχίσει το σέρβις για τα αυτοκίνητα της μάρκας.

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung, αν και μοιάζει μη λογική η εξαγορά της Opel από τις Peugeot-Ciroen καθώς διαθέτουν στην αγορά αυτοκίνητα ίδιων κατηγοριών μεγέθους και τιμής, η ηγεσία του PSA Group πιστεύει ότι μέσω της οικονομίας κλίμακας θα περιοριστούν σημαντικά τα κόστη έρευνας και ανάπτυξης. Η εφημερίδα επισημαίνει ως αρνητική την προεκλογική περίοδο ταυτόχρονα σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς οι πολιτικοί δεν θα αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους για τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Opel.

Οι επρόσωποι της αντιπροσωπείας της Opel στη χώρα μας δεν θέλησαν πάντως να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο για τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ OPEL ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ PSA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...