Όλα ηλεκτρικά στη Νορβηγία από το 2025

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας φιλοδοξεί στα μέσα της επόμενης δεκαετίας ο κόσμος να αγοράζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα

  • -
  • -

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας έχει θέσει έναν υψηλό και φιλόδοξο στόχο, θέλοντας μέχρι το 2025 όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στην χώρα να είναι ηλεκτρικά, υδρογόνου ή υβριδικά χαμηλών ρύπων. Σε αυτή τη φάση το 37% των συνολικών πωλήσεων είναι ηλεκτρικά. Αυτό χάρη στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να ενθαρρύνει το αγοραστικό κοινό να επιλέξει οχήματα με μηδενικούς ρύπους.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα απαλλάσσονται από φόρους, τόσο αξία, όσο και εισαγωγής, ενώ απαλλάσσονται από διόδια και παρκάρουν στο κέντρο της πόλης δωρεάν. Αντίθετα, τα παλαιότερα οχήματα επιβαρύνονται με περισσότερους φόρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Απαγόρευση παλιών ρυπογόνων αυτοκινήτων στο Παρίσι

Όσο η αγορά των ηλεκτρικών στη Νορβηγία θα εξελίσσεται τα συγκεκριμένα προγράμματα θα αναθεωρούνται, με το κοινοβούλιο της χώρας να πιστεύει ότι θα πετύχει το στόχο της που είναι μέχρι το 2025 το σύνολο των αυτοκινήτων που θα πωλούνται να είναι ηλεκτρικά.

Μέχρι το τέλος του 2016 υπήρχαν περίπου 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία, με τις εκτιμήσεις να θέλουν αυτόν τον αριθμό να φτάνει στα 250.000 οχήματα μέχρι το 2020. Μέχρι εκείνη τη χρονιά ένας επιπλέον στόχο είναι να υπάρχουν περίπου 25.000 σταθμοί φόρτισης, δηλαδή ένας για κάθε 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ το νέο Smart electric drive

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...