Αποφύγετε τις λακκούβες και κερδίστε χρήματα

Η Ford ετοιμάζει ένα χάρτη που θα καταγράφει όλες τις λακκούβες και θα ενημερώνει τον οδηγό να τις αποφύγει και μαζί με αυτές τις δαπανηρές ζημιές που προκαλούν στο αυτοκίνητο

  • -
  • -

Αυτή την περίοδο η Ford βρίσκεται στο στάδιο έρευνας ενός χάρτη που θα καταγράφει τις λακκούβες και θα ενημερώνει τους οδηγούς προκειμένου να τις αποφύγουν και μαζί με αυτές τα προβλήματα και το κόστος επισκευής των ζημιών που προκαλούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία οι λακκούβες ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων κάθε χρόνο. Το 2011 αναφέρθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο περίπου 20 εκατομμύρια λακκούβες, από τις οποίες μόνο οι μισές αποκαταστάθηκαν. Οι αναφορές για ζημιές ήταν αρκετές με την αποζημίωση για τις ζημιές να αγγίζει κατά μέσο όρο τα 500 ευρώ.

Η Ford λοιπόν ανέλαβε να σχεδιάσει ένα χάρτη ο οποίος θα περιλαμβάνει τις λακκούβες και θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του αυτοκινήτου τους κινδύνους, υποδεικνύοντας παράλληλα εναλλακτικές διαδρομές.

Παράλληλα, οι μηχανικοί διερευνούν τη χρήση καμερών και ενσωματωμένων μόντεμ στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας της Ford στο Άαχεν της Γερμανίας. Σε συνδυασμό, αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούν να συλλέγουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις λακκούβες και να τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο (cloud) – από όπου θα είναι διαθέσιμες και σε άλλους οδηγούς, σε πραγματικό χρόνο.

Περαιτέρω έρευνα γίνεται πάνω στη χρήση ενός ενεργού συστήματος ανάρτησης σχεδιασμένου για μείωση των επιπτώσεων των ανωμαλιών και των κακών οδοστρωμάτων. Η Ford ήδη δοκιμάζει νέα οχήματα σε ένα δρόμο μήκους 1,9 χιλιομέτρων που θεωρείται εφιάλτης στο Lommel Proving Ground, στο Βέλγιο, όπου εξομοιώνονται μερικές από τις χειρότερες λακκούβες στον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...