Η Alfa Romeo Stelvio διαθέσιμη στην Ελλάδα

Άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών για το πρώτο SUV της Alfa Romeo

  • -
  • -

Η Alfa Romeo έκανε το μεγάλο βήμα παρουσιάζοντας το πρώτο της SUV μετά από 100 χρόνια ιστορίας. Οι πρώτες εντυπώσεις από κοινό και ειδικούς άκρως θετικές, τουλάχιστον όσον αφορά της σχεδίαση, έναν τομέα στον οποίο οι Ιταλοί παίζουν μπάλα μόνοι τους. Παράλληλα όμως οι άνθρωποι της Alfa Romeo κατά την επίσημη παρουσίαση της Stelvio, έδωσαν και μια άλλη διάσταση, εστιάζοντας στο δυναμικό χαρακτήρα της.

Όπως ανακοίνωσαν για την κορυφαία έκδοση της Stelvio με τα διακριτικά Quadrifoglio που φοράει twin-turbo κινητήρα 2,9 λίτρων με 510 ίππους θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις τους το πιο γρήγορο SUV.

Στον απόηχο της αναμονής της σουπερ-σπορ έκδοσης, η Alfa Romeo παρουσιάζει μια ακόμα τολμηρή έκδοση του νέου μοντέλου, όπου τα πάντα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση και τις κορυφαίες επιδόσεις. Και το όνομά του, Stelvio First Edition. Η πρώτη και αποκλειστική έκδοση της γκάμας είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελίες σε όλο το δίκτυο διανομέων της Alfa Romeo. Επιπλέον, μια σημαντική προσφορά που περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω της FCA Bank.

Για την κίνηση της Alfa Romeo Stelvio First Edition φροντίζει ένα μοτέρ τούρμπο 2,0 λίτρων βενζίνης με απόδοση 280 ίππων και 400 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.250 rpm. Η μετάδοση περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων στους πίσω τροχούς, ενώ υπό συνθήκες απώλειας πρόσφυσης το σύστημα τετρακίνησης Q4 στέλνει ροπή και στους εμπρός τροχούς σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Για τα πρώτα 100 km/h από στάση η Stelvio First Edition χρειάζεται μόλις 5,7 sec, ενώ συνεχίζει να επιταχύνει δυνατά μέχρι την τελική ταχύτητα των 230 km/h.

Τέλος, στον βασικό εξοπλισμό της Stelvio First Edition περιλαμβάνονται και τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως τα Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake και Lane Departure Warning. Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών και αυτόματη ενεργοποίηση των εμπρός προβολέων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...