Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιδρά στην απαγόρευση εισόδου από τον Trump

Αυξάνουν οι φωνές και μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου για την αιφνιδιαστική απόφαση του Αμερικανού Προέδρου

  • -
  • -

Το διάταγμα του Donald Trump για άρνηση έκδοσης βίζα και ως εκ τούτου απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από 7 μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη, Σομαλία) έχει προκαλέσει όχι μόνο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αρκετά αεροδρόμια και πόλεις αλλά και αντιδράσεις από αρκετές εταιρείες, αμερικάνικες και μη.

Ανάμεσα σε όσους άσκησαν κριτική ήταν και στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο. Οι ΗΠΑ προβάλλουν την ελευθερία λόγου, όλοι μαζί συνθέτουν αυτή τη σπουδαία χώρα. Άρα, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Πρόεδρος της BMW Βόρειας Αμερικής, Ludwig Willisch.

Την αντίθεσή του εξέγραφε και ο ιδρυτής της Tesla, παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος του Trump. «Η καθολική απαγόρευση εισόδου πολιτών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ΗΠΑ. Αρκετοί από όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την πολιτική είναι θερμοί υποστηρικτές της χώρας μας, δεν έχουν κάνει τίποτα κακό και δεν τους αξίζει η απαγόρευση εισόδου», ήταν το σχόλιο του Elon Musk στο twitter. Μάλιστα προσέθεσε ότι θα επιδιώξει συναίνεση στην επιτροπή συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου, ώστε να παρουσιάσει βελτιώσεις στον Trump.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για καθολική απαγόρευση εισόδου στους Μουσουλμάνος και ότι αφού αναθεωρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, θα αρχίσει και πάλι η έκδοση βίζα μετά από 3 μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...