Θα μειωθούν τα πρόστιμα της Τροχαίας;

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε σχετική απόφαση της κυβέρνησης

  • -
  • -

Για μείωση των προστίμων που επιβάλλονται στις τροχαίες παραβάσεις έως 50%, λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων πολιτών, έκανε λόγο ο Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι την πρόταση εξετάζουν από κοινού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Είπε μάλιστα ότι η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι θέμα ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, από τη μείωση των προστίμων θα εξαιρούνται η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, οι δύο δηλαδή σημαντικότερες αιτίες για τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση αρκετών φορέων, οι οποίοι θεωρούν ότι τα πρόστιμα – υψηλά ή χαμηλότερα – δεν συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια, αν δεν συνοδεύονται από μέτρα για την πρόληψη, όπως η επένδυση στην οδηγική παιδεία.

«Το κάθε πρόστιμο που επιβάλλεται πρέπει να συνοδεύεται από επανένταξη και κοινωνική εργασία. Όπως, υποχρέωση του παραβάτη να παρακολουθήσει μαθήματα επικαιροποίησης και επανένταξης σε πιστοποιημένα Κέντρα Εκπαίδευσης, κοινωνική εργασία (ανάλογα με την παράβαση) και χρηματικό πρόστιμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το πρόστιμο σήμερα για μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας είναι 350 ευρώ, ενώ για αντικανονική χρήση του κινητού τηλεφώνου ανέρχεται σε 100 ευρώ. Αν επέλθει μείωση 50%, θα υποχωρήσουν στα 175 και 50 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...