Τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά του 2016

Ένα ιαπωνικό, ένα αμερικάνικο και ένα γερμανικό στην κορυφή της σχετικής λίστας

  • -
  • -

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) εισέρχονται στην καθημερινότητα των ανεπτυγμένων αγορών. Παρά την περιορισμένη αυτονομία και τα λίγα σημεία δημόσιας φόρτισης, το κοινό φαίνεται πως εκτιμά το όφελος προς το περιβάλλον (αλλά και την τσέπη του).

Ποια είναι όμως τα πρώτα σε πωλήσεις; Το Leaf, το ηλεκτρικό της Nissan, φαίνεται πως θα παραμείνει στην κορυφή και το 2016, καθώς μέχρι το Νοέμβριο – όπου υπάρχουν στατιστικά στοιχεία – έχει διαφορά άνω των 3.000 μονάδων από το Model S της Tesla (46.800 έναντι 43.350). Στην τρίτη θέση βρίσκεται το BMW i3 (κοντά στις 23.000 μονάδες το ενδεκάμηνο του 2016).

Όσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα, πρώτο είναι ένα που ελάχιστοι μακριά από την Κίνα γνωρίζουν. Ονομάζεται Tang και είναι SUV της BYD, μήκους 4,8 m. Θυμίζουμε ότι τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα που κατασκευάζονται στην Κίνα επιδοτούνται έναντι των αυτοκινήτων που εισάγονται. Για αυτό όλο και περισσότερες μάρκες από Ευρώπη, Ιαπωνία, Αμερική προχωρούν στη δημιουργία εργοστασίων στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, ώστε τα μοντέλα τους να είναι ανταγωνιστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...