Προσοχή στις κλοπές αυτοκινήτων μέσα στις γιορτές

Οι κλοπές αυτοκινήτων μέσα στις γιορτές αυξάνονται κατακόρυφα γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Δείτε ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας

  • -
  • -

Τον Δεκέμβριο και ειδικά τις ημέρες των εορτών, συγκεκριμένα παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς παρατηρούμε ότι υπάρχει αύξηση στις κλοπές των αυτοκινήτων κατά μέσο όρο 65% σε σχέση με τους υπόλοιπου μήνες.

Μάλιστα οι περισσότερες κλοπές γίνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι περιοχές που έχουμε παρατηρήσει ότι συμβαίνουν οι κλοπές είναι κατά κύριο λόγο τα βόρεια προάστια (Μαρούσι, Κηφισιά, Χαλάνδρι) αλλά και το Παλαιό Φάληρο.

Οι προτιμήσεις στα αυτοκίνητα παραμένουν οι ίδιες. Στόχος γίνονται τα μικρά κυβισμού αυτοκίνητα με ιδιαίτερη συμπάθια στα Smart και στα Yaris.

Τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύσεις την περιουσία σου;

  • Συναγερμός. Έχεις τη δυνατότητα να βάλεις  στο αυτοκίνητό σου συναγερμό ο οποίος σε ειδοποιεί στο κινητό σου για την παραβίαση του οχήματός σου.
  • Εσωτερικό αυτοκινήτου: Μην αφήνεις ποτέ πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο ακόμη και αν είναι μικρής αξίας. Δίνεις ένα κίνητρο παραπάνω για να παραβιάσουν το όχημά σου.
  • Διακόπτης μίζας. Μη βάλεις μόνο ένα απλό μπαστούνι στο τιμόνι. Τοποθέτησε έναν αντικλεπτικό διακόπτη στη μίζα ή στην αντλία. Όσο πιο καλά κρυμμένος είναι ο διακόπτης τόσο πιο δύσκολη κάνεις τη ζωή στον κλέφτη.
  • Καλώδια. Ο άνθρωπος που θα σου εγκαταστήσει το συναγερμό στο αυτοκίνητο θα πρέπει να προσέξει ώστε όλα τα καλώδια να είναι τακτοποιημένα και να μην φαίνεται κανένα. Σκέψου. Ένα μικρό καλωδιάκι να κοπεί μπορεί να απενεργοποιήσει το συναγερμό και να μη χτυπήσει όταν θα πρέπει.
  • Παρκάρισμα: Καλό είναι να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε δρόμους με αρκετό φωτισμό και όχι σε απόμακρα σκοτεινά δρομάκια.
  • Ασφάλεια κλοπής: Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σου για κλοπή είσαι σίγουρος ότι ακόμη και αν τελικά ο κλέφτης καταφέρει να πάρει το αυτοκίνητό σου, θα αποζημιωθείς για την απώλεια.

 

Προστάτευσε όσο καλύτερα μπορείς την περιουσία σου φέτος στις γιορτές ώστε να μην έχεις κανένα δυσάρεστο γεγονός να σου χαλάσει τη διάθεσή.

[ΠΗΓΗ: Hellas Direct]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...