HOT or NOT: «Nέο Pickup από τη Mercedes-Benz» #03

Πόσο HOT ή NOT είναι η κατασκευή ενός pickup μοντέλου από τη Mercedes-Benz

  • -
  • -

Σε δύο διαφορετικές σχεδιαστικές εκδοχές αποκάλυψε η Mercedes-Benz το πολυαναμενόμενο pick-up της. Η X-Class, όπως ονομάζεται, είναι προς το παρόν concept και πρόκειται να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2017, βασισμένο σε μεγάλο ποσοστό στο Nissan Navara. Η αποκάλυψη έγινε στη Στοκχόλμη, με δύο διαφορετικές διπλοκάμπινες εκδόσεις όπως είπαμε. Το Concept X-CLASS powerful adventurer με κίτρινο μεταλλικό χρώμα και άβαφα πλαστικά προστατευτικά σε φτερά και μασπιέ, τονίζει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα, την αντοχή και την λειτουργικότητα που επιβάλλεται να έχει ένα pick-up. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το ηλεκτρικό βίντσι (εργάτης) που υπάρχει στον εμπρός προφυλακτήρα.

Το Concept X-CLASS stylish explorer από την άλλη είναι σε λευκή μεταλλική απόχρωση, έχει τροχούς 22 ιντσών και κινείται σε πιο lifestyle μονοπάτια, ως εναλλακτικό SUV που υπόσχεται απόδοση, ποιότητα, άνεση και ασφάλεια στα γνωστά υψηλά επίπεδα των επιβατικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Εντύπωση κάνει το έντονα δυναμικό εμπρός τμήμα που μοιάζει σχεδιασμένο από την Mercedes-AMG, η λωρίδα φώτων LED στην πόρτα της καρότσας, όπως άλλωστε τα υλικά και η προηγμένη τεχνολογία τηλεματικής και συνδεσιμότητας στο εσωτερικό.

Βασισμένο στο Navara, το γερμανικό pick-up διαθέτει πλαίσιο τύπου σκάλας και θα εφοδιάζεται με ισχυρά μοτέρ και τετρακίνηση. Αν και οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν τους κινητήρες, κάνουν λόγο για ισχυρό V6 diesel στην κορυφή της γκάμας που θα συνδυάζεται με μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC που συνδυάζει ηλεκτρονικό έλεγχο της πρόσφυσης, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και δύο (μεσαίο και πίσω) διαφορικά με δυνατότητα ηλεκτρονικού κλειδώματος. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τον 1,1 τόνο και η δυνατότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών (5) συνδέσμων και υπόσχεται απαράμιλλη ποιότητα κύλισης και άψογη οδική συμπεριφορά. Φυσικά, η Mercedes-Benz έχει φροντίσει ώστε το pick-up της να εφοδιάζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.
Με την X-Class, η γερμανική εταιρία γίνεται η πρώτη premium μάρκα που μπαίνει στην κατηγορία των pick-up ενός τόνου και στοχεύει κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Νότιας Αφρικής, της Αυστραλίας, της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Η κατασκευή του για τις τρεις πρώτες αγορές θα γίνεται στην Ισπανία, ενώ για αυτές της Νότιας Αμερικής θα γίνεται στην Cordoba της Αργεντινής.

http://www.gocar.gr/news/new-models/19495,Egeneto_Mercedes-Benz_pick-up_Idoy_h_X-.html

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...