Η BMW του μέλλοντος θα είναι «4 σε 1»

Το 2021 οι Βαυαροί θα λανσάρουν το αυτόνομο, ηλεκτρικό, συνδεδεμένο και για κοινή χρήση μοντέλο τους

  • -
  • -

Δύο είναι τα μεγάλα project στα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Μόναχο. Το πρώτο είναι η επέκταση της γκάμας BMW i με νέα αυτοκίνητα και το δεύτερο – που ακούει στο όνομα iNext - η κυκλοφορία ενός «έξυπνου» αυτοκινήτου. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της BMW, Harald Kruger, θα πληροί τέσσερα κριτήρια της σύγχρονης κινητικότητας: θα είναι αυτόνομο, συνδεδεμένο, ηλεκτρικό και διαθέσιμο προς κοινή χρήση (ACES: Automated, Connected, Electrified, Shared).

Το πιο προηγμένο BMW θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική το 2021, όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, τόσο στον τεχνολογικό τομέα όσο και σε εκείνους των υποδομών και της νομοθεσίας. Το μέγεθος του παραμένει άγνωστο προς το παρόν, θα ποντάραμε όμως σε ένα compact αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορεί να κινείται άνετα τόσο σε αστικό όσο και σε υπεραστικό περιβάλλον.

Το iNext εξελίσσεται σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία επεξεργαστών Intel και τον ισραηλινό κατασκευαστή συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, Mobileye. Θα είναι πλήρως αυτόνομο (επιπέδου 5, το λεγόμενο «driver off»), όπου δεν θα απαιτείται ούταν καν η ανθρώπινη παρουσία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Θα είναι 100% ηλεκτρικό, διαρκώς συνδεδεμένο με το περιβάλλον και θα προσφέρεται για car sharing, τη χρήση του από άτομα με κοινά στοιχεία (π.χ. διαδρομή προς το χώρο εργασίας, δραστηριότητες τα Σαββατοκύριακα).

Νωρίτερα, ο Όμιλος BMW θα εμπλουτίσει τη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Την αρχή θα κάνει το 2017 το plug-in MINI Countryman και θα ακολουθήσουν το 2018 το i8 Roadster, το 2019 το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ και το 2020 η ηλεκτρική Χ3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...