Θωρακισμένα SUV για την Ελληνική Αστυνομία

Τα 25 Toyota Land Cruiser θα συνδράμουν στην καταστολή της εγκληματικότητας

  • -
  • -

Μπορεί να μην φέρουν το επίπεδο θωράκισης του «Beast» του Barack Obama, όμως αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας. Τα 25 ημι-θωρακισμένα Toyota Land Cruiser προηγούμενης γενιάς αποτελούν δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο και θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).  

Από τα 25 οχήματα, τα 16 θα ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας. Άλλα τρία θα κυκλοφορούν σε υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οχημάτων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, χαρακτήρισε την Ελληνική Αστυνομία ως «μία από τις καλύτερες που συνεργάστηκαν μαζί του τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του Barack Obama, στα ταξίδια του ανά τον κόσμο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...