Τι ετοιμάζει η Volkswagen στην επόμενη 10ετία;

Στόχους που θέτει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την κατάκτηση της κορυφής της αυτοκίνησης

  • -
  • -

Η αναδιοργάνωση της Volkswagen θα ξεκινήσει με βάση το πρόγραμμα TRANSFORM 2025+, που καθορίζει την πορεία της μάρκας για την επόμενη δεκαετία και ακόμα παραπέρα. Έτσι λοιπόν, ο επαναπροσανατολισμός της μάρκας Volkswagen θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Στη φάση 1, μέχρι το 2020, η μάρκα θα αναδιαρθρώσει πλήρως τη βασική της δραστηριότητα και θα ολοκληρώσει μία μεταμόρφωση σε όλη τη ροή αξιών ενώ ταυτόχρονα, η εταιρεία θα αναπτύξει  νέες τεχνογνωσίες.

Στη φάση 2, μέχρι το 2025, η Volkswagen σκοπεύει να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης (e-mobility) έχοντας ανακτήσει τη δύναμή της ως ένας από τους κορυφαίους, κερδοφόρους κατασκευαστές αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής. Στη φάση αυτή, στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερης βάσης εσόδων, για παράδειγμα μέσω νέων υπηρεσιών μετακίνησης. Η Volkswagen στοχεύει επίσης να είναι από τους πρωτεργάτες στη διαμόρφωση της πλήρους μεταμόρφωσης της βιομηχανίας που αναμένεται μετά το 2025.

Μέσω της νέας  στρατηγικής θα επιδιώξει μία θέση στην κορυφή των κατασκευαστών οχημάτων μαζικής παραγωγής κοντά στους premium ανταγωνιστές. Μέχρι σήμερα, η Volkswagen έχει πετύχει να γίνει η Νο1 κατασκευάστρια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής μόνο στην Κίνα και την Ευρώπη. Στο μέλλον, θα επιδιώξει να επεκτείνει αυτή τη θέση σε όλο τον κόσμο, μέσω επανευθυγράμμισης της προϊοντικής στρατηγικής – με μία ‘επίθεση’ SUV σε πρώτη φάση και ένα κύμα ηλεκτρικών οχημάτων σε δεύτερη φάση. Στοιχείο της νέας στρατηγικής είναι επίσης ένα ομοιόμορφο παγκόσμιο σύστημα μάρκας με νέα σχεδιαστική ταυτότητα και φιλοσοφία. Στο μέλλον, η ηλεκτρική μετακίνηση (e-mobility) θα αποτελέσει τμήμα του πυρήνα της Volkswagen. Η προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων θα υποστηριχθεί από αρκετά μέτρα όπως διακοπή παραγωγής ορισμένων χαμηλού όγκου και κέρδους συμβατικών μοντέλων και εκδόσεων. Αυτό θα απελευθερώσει κονδύλια άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα e-mobility.

Η μάρκα θα αναπτύξει τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα. Με αυτό τον τρόπο, η Volkswagen αφενός θα πλησιάσει περισσότερο τους πελάτες της, αφετέρου θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες κέρδους με μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών, Μέχρι το 2025, η Volkswagen εκτιμά ότι θα έχει περίπου 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφιακό οικοσύστημα σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volkswagen υπολογίζει ότι τα έσοδα  από τις πωλήσεις υπηρεσιών σχετικών με δικτυωμένα οχήματα θα φτάνει περίπου το 1 δισεκατομμύριο το χρόνο μέχρι το 2025 και εκτιμά ότι θα συμβάλλουν θεαματικά στα κέρδη της από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...