Ξεκινάει η παραγωγή του Mazda MX-5 RF

Στην γραμμή παραγωγής η ιδιαίτερη "targa style" έκδοση του ιαπωνικού roadster

  • -
  • -

Η τελευταία έκδοση του ιαπωνικού roadster είναι η RF (Retractable Fastback) και ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Δυστυχώς δεν έχουμε δει τη νέα γενιά Mazda MX-5 στην Ελλάδα, ωστόσο –σύμφωνα με δημοσιεύματα – το roadster κρατάει τον fun to drive χαρακτήρα του, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιάζει για την κατανομή βάρους (50:50).


Η Mazda έχει κατασκευάσει πάνω από 1.000.000 Miatas. Τα περισσότερα είναι φυσικά αυτά με την υφασμάτινη οροφή, αλλά η εταιρεία δεν φοβήθηκε στο να πειραματιστεί και σε άλλα concept.

Όσον αφορά το Mazda MX-5 RF χρησιμοποιεί μια διαφορετική αναδίπλωση της σκληρής οροφής, κρατώντας το πίσω τμήμα… ως έχει, θυμίζοντας δηλαδή την Porsche 911 Targa. Η έκδοση Roadster με την υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει χειροκίνητα, ενώ στην RF όλα συμβαίνουν μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού και η διαδικασία μπορεί να γίνει με ταχύτητα έως και 10 km/h. Για εσάς που θα θέλατε περισσότερο χώρο αποσκευών στο σπορ πισωκίνητο μοντέλο, θα σας στεναχωρήσουμε μιας και κρατάει τα ίδια ακριβώς λίτρα με τη roadster εκδοχή.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...