Στρατιωτικό Porsche για $200.000

Δεν έχει βρεθεί ποτέ σε πεδίο μάχης, αλλά θα ανέβει τη ράμπα της δημοπρασίας με αξιώσεις

  • -
  • -

Το Jagdwagen που μεταφράζεται σε αυτοκίνητο καταδίωξης, κατασκευάστηκε σε μόλις 71 μονάδες, μεταξύ του 1955 και 1958, με τα 49 από αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν προορισμό την αγορά, δεν βρέθηκε ποτέ σε πεδίο μάχης.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό όχημα βάρους 990 κιλών που παίρνει κίνηση από ένα επίπεδο 4κύλινδρο μοτέρ που είναι πίσω τοποθετημένο. Σε πρώτη φάση ο κινητήρας είχε χωρητικότητα 1,5 λίτρα, ενώ στα μεταγενέστερα μοντέλα έγινε 1,6 λίτρων με απόδοση 50 ίππων που του έδινε τελική ταχύτητα που μετά βίας έφτανε τα 100 km/h.

Με μεταξόνιο που άγγιζε τα 2.060 mm, αυξημένο ύψος και μικρούς προβόλους, η συγκεκριμένη Porsche είχε εντυπωσιακές αναρριχητικές δυνατότητες, ενώ η έλλειψη θυρών και τα ψηλά πλαϊνά τμήματα το έκαναν και σχεδόν… αμφίβιο. Πουλήθηκε καινούργιο πριν από 70 χρόνια και σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας, με τον ιδιοκτήτη του να το βγάζει σε δημοπρασία μέσω του Bonhams. Η τιμή που αναμένεται να αγγίξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται περίπου στα 170.000 με 200.000 δολάρια.

 

Διαβάστε επίσης, πατώντας εδώ, για 9 ακόμα στρατιωτικά οχήματα που μπορείτε να αποκτήσετε


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...