Freddie Hunt: Ο γιος του James

Τώρα οδηγεί σε πρωτάθλημα του Nascar με teammate του τον Mathias Lauda, γιο του Niki

  • -
  • -

Αν ασχολείσαι ελάχιστα με το χώρο του αυτοκινήτου είναι δύσκολο να μην έχεις ακούσει ποτέ το όνομα James Hunt. Αν πάλι δεν το έχεις ακούσει, δεν είναι αργά να παρακολουθήσεις την ταινία Rush, στην οποία διαδραματίζεται η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Niki Lauda και James Hunt. Αν ακόμα δεν το έχεις κάνει, τότε είναι μία καλή ευκαιρία να διαβάσεις εδώ ποιος πραγματικά ήταν ο James Hunt.

Ο γιος του, Freddie Hunt, δεν ξέφυγε από το «μικρόβιο» του… πατέρα, αφού είναι και αυτός λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων. Σε ηλικία μόλις 6 ετών βρήκε επάνω στη μίζα ενός Austin Metro, που άνηκε στην νταντά του, το κλειδί και ήθελε να αποδείξει ότι είναι γιος του πατέρα του. Έτσι τουλάχιστον του είπαν! Το αποτέλεσμα ήταν να τρακάρει το αυτοκίνητο, χωρίς όμως ο ίδιος να πάθει κακό. Ο Freddie δηλώνει ότι επέλεξε τον δρόμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του επέτρεψαν να συμμετάσχει λόγω του πατέρα του, ο οποίος ήταν πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής. Αν δεν ήταν αυτός, πιθανόν να διάλεγε κάποιο άλλο άθλημα όπως για παράδειγμα... το πόλο.

Ο Hunt ήταν μόλις 5 χρονών όταν ο πατέρας του πέθανε το 1993 από καρδιακή προσβολή. Ο Freddie είχε αχνές αναμνήσεις από τον πατέρα του. Τον θυμάται ήρεμο ή τουλάχιστον φαινόταν ήρεμος, αλλά υπήρχαν σημάδια τρέλας στη συμπεριφορά του παρόλο που είχε μεγαλώσει. Δεν θέλει να ακολουθήσει τη ζωηρή ζωή που έκανε ο πατέρας του, παρά το ότι στην εφηβεία του γλένταγε με τη "ψυχή" του. Η επιθυμία του είναι να φτάσει τουλάχιστον τα 60 του και όχι να «φύγει» στα 45 με τον ίδιο τρόπο που έφυγε και ο πατέρας του.

Στην ηλικία των 18 κατέφερε ο Freddie να πάρει το δίπλωμα οδήγησης με την… 3η προσπάθεια, ενώ στα 14 του αναποδογύρισε ένα Renault Clio. Στα 16 του παράτησε το σχολείο και έπαιζε πόλο, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως chef. Το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε ήταν ένα Volkswagen Passat Estate και αυτό που θυμάται από αυτό ήταν ότι το πεντάλ του γκαζιού ήταν μονίμως στο έδαφος. Το συγκεκριμένο station άντεξε 3 μήνες, όταν καταστράφηκε ο άξονας. Το επόμενο απόκτημα ήταν ένα Daewoo Matiz, γιατί ήταν τόσο φτωχός και δεν είχε ούτε να… φάει εκείνη την εποχή.

Αργότερα, ακολούθησε τον δρόμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετείχε σε πρωτάθλημα Formula Ford. Το καθημερινό του αυτοκίνητο ήταν τότε ένα Ford Fiesta ST, που το είχε αγαπήσει, ενώ πιο μετά αγόρασε ένα Ford Focus RS. Το ισχυρό Ford ήταν και η αιτία που έχασε την άδεια οδήγησής του, αφού «συνέλεξε» αρκετά πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα. Όταν έφτασε η μέρα που του επιστράφηκε η άδεια, ήταν και η στιγμή που αγόρασε ένα κλασικό αυτοκίνητο, την Trimph GT6, γιατί το κόστος ασφάλειας ήταν πολύ χαμηλό.

Έκρινε ότι στα 28 του είναι πολύ μεγάλος για να πάρει μία θέση στη Formula 1, γι’αυτό και αγωνίζεται στο Nascar Whelen Euro Series με ένα Chevrolet. Η μεγάλη σύμπτωση όμως είναι ότι o teammate είναι ο Mathias Lauda, ο οποίος είναι ο γιος του 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Niki. Ο James και ο Niki ήταν μεγάλη αντίπαλοι μέσα στο grid, αλλά εκτός τα πηγαίνανε καλύτερα απ’ ότι νομίζαμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...