2 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τη Pagani Huayra

Το εντυπωσιακό μοντέλο κρύβει αρκετά μυστικά...

  • -
  • -

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το εξωτικό δημιούργημα του Horacio Pagani στη Έκθεση της Γενεύης πριν από περίπου 5 χρόνια αναμφίβολα εντυπωσίασε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη σχεδίαση, πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω και ένα μοτέρ δανεισμένο από το τμήμα της AMG. 6.000 cc, 700 ίπποι και 1.000 Nm ροπής είναι η απόδοση του κινητήρα, ενώ το βάρος της Huayra είναι 1.350 κιλά.

Αυτά είναι όλα όσα έχετε ακούσει/διαβάσει σχετικά με τη Huayra, αλλά υπάρχουν και δύο στοιχεία που ίσως να μην γνωρίζεται για το συγκεκριμένο εκρηκτικό μοντέλο.

1.Τι είναι αυτή η τρύπα στο κάθισμα του οδηγού;

Σίγουρα δεν βοηθάει σε… τίποτα πονηρό που μπορεί να πηγαίνει ο νους σας, αλλά από αυτή την τρύπα μπορεί ο οδηγός να ρυθμίζει το ύψος του καθίσματός του. Πιο συγκεκριμένα, έχει μία «βαλβίδα», που όταν τη στρίβεις δεξιά το ύψος αυξάνεται, ενώ όταν τη στρίβεις αριστερά γίνεται το αντίθετο. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του καθίσματος γίνεται από άλλο σημείο.

2.H Huayra είναι ο αντικαταστάτης της Zonda;
Eσφαλμένα πιστεύαμε οι περισσότεροι τόσο καιρό, ότι η Huayra είναι ο διάδοχος της Zonda. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο αυτοκίνητα εξελίχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με τη Huayra να κράτάει λίγο περισσότερο από τη Zonda.

ΒONUS
Δεν έχει σχέση με τη Huayra, αλλά αφορά τον δημιουργό των εντυπωσιακών αυτοκινήτων. Παρόλο που η Pagani είναι ιταλική εταιρεία, ο Horacio Pagani γεννήθηκε στην Αργεντινή και στα 28 του πήγε στην Ιταλία με συστάσεις από τον Juan Manuel Fangio. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Pagani Automobili Modena δημιουργήθηκε το 1992 και χρειάστηκε 7 χρόνια για να ολοκληρώσει και να λανσάρει το πρώτο του μοντέλο, τη Zonda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...