Το πρώτο μοιραίο ατύχημα με αυτόνομη οδήγηση

Τη ζωή του έχασε ένας 40χρονος στην Αμερική κάνοντας χρήση της αυτόνομης οδήγησης ενός Tesla Model S

  • -
  • -

Ο Joshua Brown είναι ο άτυχος 40χρονος πρώην βατραχάνθρωπος που έχασε τη ζωή του πίσω από το τιμόνι ενός αυτόνομου Tesla Model S. Το αυτοκίνητό του πέρασε κάτω από την καρότσα ενός μεγάλου φορτηγού που διασταύρωσε τον δρόμου όπου κινούνταν ο άτυχος Αμερικανός, με το Tesla να συνεχίζει την πορεία του για αρκετά μέτρα ακόμα μέχρι που σταμάτησε σε μια τηλεφωνική κολόνα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του φορτηγού Frank Baressi, ο πρώην στρατιωτικός έβλεπε την ταινία του Harry Potter όταν τράκαρε, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία στην αναφορά της, ενώ και η ίδια η Tesla δηλώνει ότι είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις ταινία στην οθόνη του αυτοκινήτου της. Επιπλέον η εταιρεία δέχτηκε το ατύχημα και αναφέρει ότι το σύστημα δεν αναγνώρισε το λευκό φορτηγό εξαιτίας του δυνατού ήλιου που είχε στον ορίζοντα, συμπληρώνοντας ότι ο οδηγός δεν έκανε καμία προσπάθεια να φρενάρει.

Ο αμερικανικός οργανισμός οδικής ασφάλεια των εθνικών δρόμων (NHTSA) διενεργεί έρευνες για το περιστατικό. Η Tesla σε μια πιο ορθολογιστική προσέγγιση του δυστυχήματος αναφέρει ότι τα αυτοκίνητά της είναι ασφαλέστερα από τα άλλα, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι αυτό ήταν το πρώτο μοιραίο ατύχημα για 130 εκατομμύρια μίλια, όταν ο αντίστοιχος αριθμός μιλίων για αυτοκίνητα που δεν έχουν αυτόνομη οδήγηση είναι 94 εκατομμύρια μίλα.

Επιπλέον σύμφωνα με αναφορά της Tesla αν το αυτοκίνητο δεν είχε περάσει κάτω από την καρότσα του φορτηγού, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πάνω μέρος του και είχε τρακάρει με το εμπρός ή το πίσω μέρος του, τώρα ο οδηγός του Model S θα ζούσε. Συμπληρώνοντας αναφέρει ότι το Autopilot είναι σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης και βοηθητικό, με τον οδηγό να πρέπει να διατηρεί τα χέρια του πάνω στο τιμόνι και να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση σε κάθε δύσκολη περίσταση. Ο Elon Musk ο ιδιοκτήτης της Telsa εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Joshua Brown ήταν λάτρης της αυτόνομης οδήγησης και κατέγραφε αρκετές από τις διαδρομές του. Σε μια από αυτές τον Απρίλιο δείχνει πως το Autoilot του Tesla Model S κατάφερε να αντιδράσει σωστά όταν ένα φορτηγό που άλλαξε λωρίδα πήγε να πέσει επάνω του (δείτε στο βίντεο που ακολουθεί).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...