Evantra Millecavalli: Ιταλικό hypercar 1.000 PS

0-100 km/h σε 2,7 sec

  • -
  • -

Το Evantra Millecavalli μπορεί να ακούγεται σαν κάποια νέα ενδυματολογική κολεξιόν, αλλά φαίνεται ότι θέλει να κλέψει τη δόξα και τα φώτα από πολλά hypecars με… βαρύγδουπο όνομα. Η κωδική του ονομασία είναι EV-R, χωρίς να έχει σχέση όμως με ηλεκτροκινητήρες και οικολογική φιλοσοφία. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας biturbo 7.2 V8 μοτέρ των 1.000 ίππων και 1.200 Nm ροπής, ενώ η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το πιο ισχυρό «νόμιμο» αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ στην Ιταλία. Το Millecavalli μπορεί να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h (96 για την ακρίβεια) σε μόλις 2,7 sec.

Η Mazzanti, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από το εντυπωσιακό hypercar, δεν αναφέρει ούτε την τελική ταχύτητα, αλλά ούτε για το κιβώτιο ταχύτητας που καλείται να αντιμετωπίσει την εξωφρενική τιμή ροπής. Όσον αφορά στο βάρος του μοντέλου, αναμένεται να είναι κάτω από τα 1.300 κιλά και η παραγωγή θα περιοριστεί στις 25 μονάδες.

Περισσότερες πληροφορίες (όπως είναι και η τιμή) σίγουρα θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, μιας και το EV-R θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι του Τορίνο (8-12 Ιουνίου)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...