VW Beetle με 90 km βρέθηκε... "παρατημένο"!

O Σκαραβαίος του 1974 «επέζησε» τόσα χρόνια με μόλις 90 χιλιόμετρα στο ιστορικό του

  • -
  • -

Όταν λένε ότι τα «σκαθάρια» δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως, μάλλον κάτι ξέρουν. Πόσο μάλλον ένα Beetle όπως αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο ταξίδεψε μόλις 90 χιλιόμετρα στο οδόστρωμα και μετά «αποθηκεύτηκε» μέσα σε ένα γκαράζ.

Το ανοιχτό μπλε VW Beetle αγοράστηκε από την Ιταλία από τον Armando Sgroi. Ο συγκεκριμένος κύριος, ποτέ δεν διέθετε άλλο αυτοκίνητο, αλλά ούτε χρειαζόταν το συγκεκριμένο «σκαθάρι», ωστόσο αποφάσισε να το πάει... αρκετές βόλτες έως το 1978. Το σύνολο των χιλιομέτρων αυτών των διαδρομών ήταν 90 χιλιόμετρα και για τα υπόλοιπα 42 χρόνια το αυτοκίνητο έμεινε κλειδωμένο σε έναν γκαράζ. Η έννοια του «σαν καινούργιο» ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση, αλλά τι συνέβη και ο Sgroi έκανε μόνο τόσα λίγα χιλιόμετρα;

Ο Sgroi ήταν ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος και όταν είχε μεγαλώσει, δυσκολευόταν να πηγαίνει περπατώντας κάθε Κυριακή στην εκκλησία, η οποία ήταν σε μία κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Γι’αυτό και αγόρασε από την αντιπροσωπία της VW στην Genoa το 1.300cc Beetle. Μετά από τόσα χρόνια, το μοτέρ φέρει το ίδιο λιπαντικό (!) που είχε διαθέσει η γερμανική φίρμα στο μοντέλο της.

Πλέον το μοντέλο το «ξέθαψαν» οι απόγονοί του και αποτελεί περιουσία τους. Το εν λόγω αυτοκίνητο πρόκειται να φτάσει τις 40.000 ευρώ σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στη Δανία στις 28 Μαΐου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ξοδέψει 2.500 ευρώ για να το αγοράσει το 1974.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...