Κινέζικη «Porsche Macan» με 23.000 ευρώ

Οι Κινέζοι συνεχίζουν την αντιγραφή βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Porsche

  • -
  • -

Η φωτογραφία ίσως να σας μπέρδεψε, αλλά αυτό που βλέπετε δεν είναι μια Porsche Macan, αλλά το ακριβές αντίγραφό της από τους Κινέζους. Υπεύθυνη για αυτή τη δημιουργία (αντιγραφή) είναι η Zotye και όπως φαίνεται είναι εξαιρετική στο… copy – paste. Μάλιστα το κινέζικο SUV είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση του Πεκίνου που αρχίζει στις 25 Απριλίου.

Το SR8 όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν περιορίζεται μόνο στην αντιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης της Macan, αλλά συνεχίζει και στο εσωτερικό. Εκεί έχει… ξεσηκώσει όλα τα στοιχεία της καμπίνας της Macan, από το τιμόνι και το ταμπλό, μέχρι τα πλήκτρα στην κονσόλα, αλλά και το χαρακτηριστικό ρολόι.

Γεγονός είναι ότι οι Κινέζοι δεν δείχνουν να μην έχουν αναστολές, αφού αντιγράφουν χωρίς συνέπειες τις ευρωπαϊκές φίρμες. Έτσι, όσο δεν υπάρχει αντίδραση θα συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοια… αντίγραφα τα οποία μπορεί να μοιάζουν με τα «δικά» μας αλλά ελάχιστη σχέση έχουν με αυτά σε όλα τα επίπεδα.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα 190 ίππων, ο οποίος προέρχεται από την Mitsubishi και συνδυάζεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Όσον αφορά την τιμή του, αυτή θα ξεκινά από τα 23.100 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...