Κόντρα στο ρεύμα της εποχής κινείται η Opel

Παρά την κρίση, ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της Opel το πρώτο τρίμηνο του 2016

  • -
  • -

Με τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε ετών έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2016 για την Opel. Πιο συγκεκριμένα ξεπέρασε το φράγμα των 300.000 νέων οχημάτων μέσα στους τρεις πρώτους μήνες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8%. Στη σημαντική αυτή άνοδο ρόλο έπαιξε και η έλευση του νέου Astra Sports Tourer (διάβασε την παρουσίασή του πατώντας εδώ) και φυσικά του πάντα δυνατού Mokka, έχοντας ως κεντρικό μοχλό κίνησης το νέο Astra.
Η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας της Opel. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε 17 αγορές, και το μερίδιό της αντίστοιχα σε 15 αγορές. Η ανάπτυξη στην Ισπανία ήταν άκρως ικανοποιητική με την Opel να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά επιβατικών οχημάτων. Επιπλέον, η Opel είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα, ανάμεσα στις πρώτες πέντε του Βελγίου (+11%). Στην Ολλανδία το μερίδιο αγοράς της Opel αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο σχεδόν στο 7,4%.

Στην Ελλάδα και παρά τη γενικότερη πτώση της αγοράς, το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Opel βελτίωσε ελαφρώς το μερίδιο της στις πωλήσεις προς ιδιώτες στο 9,3%.  «Η Οpel πράγματι βελτίωσε το μερίδιό της και εξακολουθεί να κρατά την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις με κινητήρες Diesel με μερίδιο της τάξης του 15% με αιχμή του δόρατος τα Corsa και νέο Astra, το πρόσφατα βραβευμένο Car of Τhe Year 2016. Παράλληλα, η Opel έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την αντεπίθεση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις της - εξαιρετικά προσιτές στην αγορά τους και οικονομικές στη χρήση τους – με πρωτοστάτες το Corsa 1.2 και το ολοκαίνουργιο Astra 1.0 Turbo, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών της το ερχόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τάσος Αραμπατζής, Διευθυντής Μάρκετινγκ της GM Hellas.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...