DB11: Η Aston Martin στα καλύτερά της (video)

Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB11 που διαδέχεται την DB9

  • -
  • -

Έγινε η αποκάλυψη της νέας Aston Martin DB11 στη Γενεύη και μετά από πολλές διαρροές έχουμε πλέον τις επίσημες φωτογραφίες της και ένα εξαιρετικό βίντεο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες άξιζε κάθε λεπτό από την αναμονή μέχρι την πρεμιέρα του δημιουργήματος του Gaydon.

Η σχεδίαση είναι συνέχεια των DB, με πιο αιχμηρές γραμμές άκρως αναγνωρίσιμες, αλλά συνάμα και πιο μοντέρνες. Η μεγάλη χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος, αποτελεί την ταυτότητα του μοντέλου, με τους αεραγωγούς στο πλάι και τη γραμμή κάτω από την πόρτα να χαρίζουν δυναμισμό.

Σε συνέχεια την οροφή, το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερης σχεδίασης φώτα που αγκαλιάζουν την ενσωματωμένη αεροτομή. Το diffuser και οι δυο μεγάλες απολήξεις των εξατμίσεων στις άκρες του προφυλακτήρα ολοκληρώνουν την εικόνα του εντυπωσιακότερου μέρους της DB11.

Η νέα Aston Martin DB11 εφοδιάζεται με τον μεγάλο V12 twin-turbo των 5,2 λίτρων με απόδοση που ξεπερνά τους 608 ίππους και ροπή που αγγίζει τα 700 Nm. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,9 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/h.

Συμμετοχή στη νέα Aston Martin DB11 έχει και η Mercedes-Benz, με το εσωτερικό του μοντέλου να έχει χειριστήρια από τα μεγάλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας και κάποια σχεδιαστικά στοιχεία. Το χέρι της αναμένεται στο άμεσο μέλλον να βάλει και η Mercedes-AMG, όσον αφορά τον κινητήρα, δίνοντας στο βρετανικό supercar τον V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων από την GT. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...