Τον Μάιο στην Ελλάδα το νέο VW Tiguan

Με πλούσια γκάμα κινητήρων, ελαφρύτερο, πιο αποδοτικό και με πιο δυναμική σχεδίαση

  • -
  • -

Το νέο Tiguan έρχεται να συνεχίσει τη μεγάλη εμπορικά επιτυχία που σημείωσε τα εννέα χρόνια κυκλοφορίας του στην αγορά ο προκάτοχός του. Κατασκευασμένο στη νέα πλατφόρμα MQB, είναι σημαντικά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό, με άνετους χώρους ακόμα και για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους που μπορεί να φτάνουν τα 615 λίτρα σε όγκο.

Παράλληλα, είναι 50 κιλά ελαφρύτερο από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς, γεγονός που το καθιστά πιο αποδοτικό. Η γκάμα των κινητήρων είναι πλούσια και περιλαμβάνει οκτώ μοτέρ, βενζίνης και diesel με ισχύ, από 115 μέχρι 240 ίππους. Πιο ισχυροί, αλλά παράλληλα πιο οικονομικοί κατά 24% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους του προηγούμενου μοντέλου.

Η μετάδοση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή μέσω του 4MOTION και στους τέσσερις, σε συνεργασία και με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG, με έξι ή επτά σχέσεις. Επιπλέον, αναβαθμισμένα και περισσότερα είναι τα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Πιο συγκεκριμένα τα συστήματα Front Assist με λειτουργία City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring, που αναγνωρίζουν πεζούς, αλλά παρέχουν και τη δυνατότητα αυτόαματου φρεναρίσματος σε περίπτωση κινδύνου, μαζί με το Lane Assist, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, το Multi-Collision Brake και Pre-Crash αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Στις Online υπηρεσίες διατίθεται το emergency call, δηλαδή αυτόματη ενημέρωση για ατύχημα, η online πληροφόρηση για την κυκλοφορία και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Η τεχνολογία «App Connect» δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης smartphones με τα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά και κάθε συσκευής tablet που μπορεί να συνδεθεί με το Infotainment χάρη στο  «Media Control app». Η εμπορική πορεία του νέο Volkswagen Tiguan στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει από τον Μάιο του 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...