Υβριδικό το νέο Skoda VisionS Concept

Η Skoda αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV που εστιάζει στην τεχνολογία

  • -
  • -

Έφτασε η ώρα της αποκάλυψης, με τη Skoda να παρουσιάζει το VisionS Concept. Σχεδιαστικά υιοθετεί τις νέες γραμμές της τσεχικής φίρμας, με τετραγωνισμένη αισθητική, κομψές καμπύλες και ιδιαίτερα φώτα LED.

Το φουσκωμένο καπό συνδέεται αρμονικά με τη νέα μονοκόμματη μάσκα, με την εικόνα να ολοκληρώνουν όσον αφορά τα πίσω μέρος η κεκλιμένη οροφή με τις ακμές της πέμπτης πόρτας, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τις δυο απολήξεις των εξατμίσεων που είναι τοποθετημένες στις δυο άκρες του προφυλακτήρα.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen. Το συνολικό μήκος του πρωτότυπου SUV της Skoda φτάνει τα 4,7 m, με αυτό του μεταξονίου να αγγίζει τα 2,79 m. Με ύψος 1,68 m και πλάτος 1,91m το VisionS έχει 6θέσια διάταξη στο εσωτερικό του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χωρίς ωστόσο σε αυτή τη φάση να υπάρχουν φωτογραφίες.

Για την κίνηση του VisionS Concept φροντίζει ένα υβριδικό σύστημα, που περιλαμβάνει ένα θερμικό μοτέρ βενζίνης με χωρητικότητα 1,4 λίτρων. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 156 ίππους και 250 Nm ροπής. Επιπλέον, ένας ηλεκτρικός κινητήρας με απόδοση 40 kW (55 ίππων), σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG στέλνουν τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ 85 kW (115 ίππων) και 270 Nm ροπής φροντίζει για την κίνηση των πίσω τροχών, κάνοντας έτσι το VisionS τετρακίνητο.

Οι μπαταρίες lithium-ion 12,4 kWh είναι τοποθετημένες εμπρός από τον πίσω άξονα προσφέροντας στο Plug-In Hybrid μοντέλο της Skoda αυτονομία που αγγίζει σε ιδανικές συνθήκες τα 50 – ηλεκτρικά - χιλιόμετρα. Σε υβριδική λειτουργία η αυτονομία εκτοξεύεται, σύμφωνα με την εταιρεία στα 1.000 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται στο 1,9 lt/h και τις εκπομπές CO2 να είναι 45 gr/km. Όσον αφορά τις επιδόσεις του Skoda VisionS Concept, επιταχύνει από 0-100 km/h σε 7,4 sec, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 200 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...