Αυτό είναι το Kia Niro Hybrid (+video)

H κορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε την υβριδική έκδοση του νέου Kia Niro

  • -
  • -

Το Kia Niro αποτελεί μία νέα crossover πρόταση για την κορεάτικη φίρμα, η οποία προσφέρεται με υβριδικό σύνολο για οικονομικότερες και οικολογικότερες μετακινήσεις. Το νέο μοντέλο υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, με την γνώριμη γρίλια να ξεχωρίζει στο εμπρός τμήμα, ενώ τα φανάρια είναι “τραβηγμένα” προς τα πίσω, χαρίζοντας στο crossover μοντέλο μία πιο επιθετική εμφάνιση. Επίσης, το Kia Niro Hybrid πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες και εξοπλίζεται με ράγιες οροφής.

Στο εσωτερικό του υπάρχει το 3άκτινο τιμόνι και ο διάκοσμος έχει χωριστεί σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ φέρει κουμπί εκκίνησης κινητήρα. Ακόμα, εξοπλίζεται με το νέο infotainment σύστημα UVO3 με 7 ιντσών οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και υπάρχει δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με Android και ios συσκευές μέσω του Android Auto και Apple CarPlay αντίστοιχα.

Οι μηχανικοί επικεντρώθηκαν κυρίως στην μείωση θορύβου μέσα στην καμπίνα και την ελαχιστοποίηση των κραδασμών που οφείλονται στο μοτέρ, ώστε να χαρίσουν στους επιβάτες μία ήσυχη και άνετη διαδρομή. Γι’αυτό και το νέο Niro εξοπλίζεται με παρμπρίζ και κρύσταλλα υψηλής μόνωση και ειδικές βάσεις κινητήρα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνώριμος 1.6 Atkinson 4κύλινδρος κινητήρας, ο οποίος συνεργάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μία μπαταρία λιθίου 1,56 kW. Το υβριδικό σύνολο προσφέρει 150 ίππους και 264 Nm ροπής. Η κορεάτικη εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η μέση κατανάλωση του νέου μοντέλου φτάνει τα 4,7 lt/ 100 km.

Για την καλύτερη αυτονομία του Niro Hybrid, η Kia εφοδιάζει το crossover μοντέλο με το σύστημα Eco Driver Assistance, το οποίο διαθέτει το Coasting Guide παρέχοντας στον οδηγό πληροφορίες για το πότε να επιταχύνει και πότε να επιβραδύνει. Ακόμα, το Predictive Energy Control συνεργάζεται με τον ενσωματωμένο πλοηγό και το cruise control για να προβλέπει την “φόρτιση/αποφόρτιση” της μπαταρίας.

Η Kia πρόκειται να παρουσιάσει το νέο crossover μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα περάσει στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...