Centenario: «Ξεπούλησε» πριν το δούμε!

Η Lamborghini Centenario θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί το νέο hypercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και οι 40 μονάδες έχουν πουληθεί στην τιμή των 2,2 εκατ. ευρώ το καθένα. Όχι, δεν κάνουμε λάθος, το πολυαναμενόμενο Lamborghini Centenario LP770-4, το οποίο κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Feruccio Lamborghini θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην Aventador και θα υιοθετήσει μοναδική σχεδίαση, κάτι που ξέρει καλά η φίρμα από εκκεντρικές παρουσίες (βλέπε Veneno).

Οι μηχανικοί θα μειώσουν όσο μπορούν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου και όπως αναφέρεται και στο όνομά του, κάτω από το καπό θα βρίσκεται μία αναβαθμισμένη εκδοχή του μοτέρ της Aventador, 6.5 V12 των 770 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ISR των 7 σχέσεων και στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 2,7 sec και η τελική ταχύτητα στα 350 km/h.

Όσοι στεναχωρηθήκατε που δεν προλάβατε την αγορά της νέας Centenario, μην ανησυχείτε καθόλου μιας και η Lamborghini θα ετοιμάσει και την ανοιχτή έκδοσή της, γι’αυτό κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά ή απλά μείνετε συντονισμένοι στο GOCAR.GR

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...