Επιστρέφει η DeLorean DMC-12 το 2017

Μόνο για λίγους…

  • -
  • -

Αν μεγαλώσατε με την τριπλή επιτυχία «Back To The Future», σίγουρα έχετε καταλάβει για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε. Η DeLorean DMC-12 είχε όλα τα φουτουριστικά στοιχεία για να παίξει στο Hollywood, παρόλο που δεν βρισκόταν πλέον στην παραγωγή, αφήνοντας βέβαια μια γλυκιά ανάμνηση και θαυμασμό για το εν λόγω μοντέλο.

Η τεξανή εταιρεία, DeLorean Motor Company, έρχεται για να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη κάποιων τυχερών-fans, μιας και ανακοίνωσε ότι στο πρώτο 3μηνο του 2017 θα κατασκευάσει περιορισμένα replicas κομμάτια και θα τα διαθέσει σε όποιον ενδιαφέρεται και του περισσεύουν κάτι χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι μεσαίες επιχειρήσεις αυτοκινήτων στην Αμερική έχουν το δικαίωμα κατασκευής 325 replica μοντέλα ανά χρόνο με την προϋπόθεση ότι η πρώτη κατασκευή να πραγματοποιήθηκε πριν από 25 χρόνια.

Οι μηχανικοί θα προσπαθήσουν να είναι όσο ακριβείς γίνεται με το γνήσιο DMC-12, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην δούμε κάτω από το καπό τον 2.85 V6 κινητήρα των 130 ίππων, μιας και θα αντικατασταθεί με ισχυρότερο μοτέρ απόδοσης 350 έως 400 ίππους. Ακόμα, το σύστημα πέδησης θα είναι καλύτερο, θα πατάει επάνω σε μεγαλύτερους τροχούς και το εσωτερικό του θα εκμοντερνιστεί. Αρχικά, η εταιρεία θα έχει το δυναμικό για να κατασκευάζει ένα όχημα ανά μήνα, ωστόσο μέχρι το 2018 οι ρυθμοί θα αυξηθούν και θα φτάνει το ένα αυτοκίνητο ανά εβδομάδα. Όσο για την τιμή, δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά δεν θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 90.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...