Αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό Opel GT concept

Το μικρό σπορ κουπέ μοντέλο έκανε την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση της Γενεύης

  • -
  • -

Με συναρπαστική σχεδίαση και αρκετή τεχνολογία, το Opel GT Concept πατά στα βήματα του προγόνου του Experimental GT του 1965, διαθέτοντας παράλληλα στοιχεία από το πρωτότυπο Monza Concept. Το δυναμικό προφίλ του υπογραμμίζεται από το μακρύ καπό με το κοντό πίσω μέρος, από όπου απουσιάζει ο χώρος αποσκευών, τη διθέσια καμπίνα και τη διπλή εξάτμιση που είναι κεντρικά τοποθετημένη.

Μια όμορφη επίδειξη σχεδιασμού από την Opel, με αρμονικές γραμμές, σαφείς αναφορές στο παρελθόν, που παντρεύονται μέσω της τεχνολογίας με το μέλλον της φίρμας και της αυτοκίνησης. Η «καθαρή» σχεδίαση τονίζεται από την απουσία των χειρολαβών, των εξωτερικών καθρεπτών και των υαλοκαθαριστήρων. Η είσοδος των επιβατών στο σπορ cockpit να γίνεται από το μπουτόν που είναι ενσωματωμένο στην κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή της οροφής.

Δύο κάμερες τοποθετημένες πίσω από τους θόλους των τροχών μεταδίδουν εικόνες σε δύο μόνιτορ δεξιά και αριστερά του cockpit. Το παρμπρίζ ανεβαίνει ψηλά δημιουργώντας μια πανοραμική οροφή, κάνοντας παράλληλα φωτεινό το εσωτερικό. Μια ακόμα σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το νέο κουπέ μοντέλο είναι τα φωτιστικά σώματα LED με τεχνολογία IntelliLux LED, με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, ενώ την ξεχωριστή εικόνα συμπληρώνουν τα ιδιαίτερα πίσω LED.

Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος εμπρός. Κάτω από το καπό κρύβεται ο νέος 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο κινητήρας της Opel, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει τη σπορ πλευρά του. Αποδίδει 145 ίππους και 205 Nm ροπής. Με το βάρος να περιορίζεται στα 1.000 κιλά, το Opel GT Concept επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 215 km/h. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...