Αποκάλυψη της νέας Porsche 718 Boxster (S)

Πιο γρήγορη και πιο ισχυρή από τον προκάτοχό της

  • -
  • -

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε το ¨ανοιχτό¨ της μοντέλο, το οποίο έχει μετονομαστεί και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Δεν έχει ριζικές αλλαγές από τον προκάτοχό του σχεδιαστικά, άλλωστε η εταιρεία δεν συνηθίζει να κάνει… αγνώριστα τα νέα της μοντέλα. Το εμπρός τμήμα φέρει μικρές στιλιστικές αλλαγές όπως είναι οι λίγο μεγαλύτεροι αεραγωγοί, νέας τεχνολογίας φώτα και τα φώτα ημέρας τύπου LED. Περνώντας προς τα πίσω, τα πλαϊνά μαρσπιέ έχουν επανασχεδιαστεί και οι πλαϊνοί αεραγωγοί έχουν μεγαλώσει. Στο πίσω μέρος υιοθετεί νέα φωτιστικά σώματα και μια πιο μοντέρνα… γραμματοσειρά.

Δείτε ΕΔΩ την ιστορική Porsche 718

Το εσωτερικό φαίνεται να έρχεται κατευθείαν από τα αδέρφια του, με διαφορετικούς (στρογγυλούς) αεραγωγούς, ενώ υπάρχει νέο τιμόνι και αναβαθμισμένο σύστημα Porsche Communication Management.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο 2.0 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής, δηλαδή 35 ίππους περισσότερους σε σχέση με το απερχόμενο μηχανολογικό σύνολο των 2,7 λίτρων. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι αγοραστές ψάχνουν κάτι ισχυρότερο, τότε μπορούν να παραγγείλουν την έκδοση 718 Boxster S, η οποία εφόδιαζεται με το turbo 2.5 μοτέρ των 350 ίππων και 420 Nm ροπής. Αν στον εξοπλισμό έχει προστεθεί και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK και το πακέτο Sport Chrono, τότε η 718 Boxster σημειώνει το 0-100 km/h σε 4,5 sec με την τελική ταχύτητα να είναι 170 μιλια. Κατά 0,5 sec ταχύτερη έρχεται η Boxster S και κατά 7 μίλια παραπάνω στην τελική ταχύτητα.

Παρά το ότι η νέα 718 Boxster είναι πιο γρήγορη και πιο ισχυρή, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας έκαναν καλή δουλειά στο ζήτημα της αυτονομίας, αφού η μέση κατανάλωση του ¨ανοιχτού” μοντέλου μειώθηκε κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο, αλλά οι παραγγελίες έχουν δρομολογηθεί για το καλοκαίρι, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες με την τιμή στην Αμερική να ξεκινάει από τα 56.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...