Το νέο Mini Clubman ALL4 πάει στα χιόνια

Την τετρακίνητη έκδοση του πλέον πρακτικού της μοντέλου, παρουσίασε η Mini

  • -
  • -

Ένα βήμα παραπέρα προχωρά η Mini, όσον αφορά τη γκάμα των μοντέλων, εφοδιάζοντας το Clubman με τετρακίνηση. Αυτό είναι και το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της, το οποίο χωρίς να είναι crossover αποκτά κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Για την κίνηση των πίσω τροχών φροντίζει ένας πολύδισκος συμπλέκτης, με ηλεκτρο-υδραυλική αντλία ο οποίος σε κανονικές συνθήκες βελτιώνει την κατανάλωση, μειώνοντας παράλληλα τα ποσοστά απώλειας ροπής μέχρι και 30%. Η «εμπλοκή» των πίσω τροχών γίνεται ακαριαία, όταν χρειαστεί, ενώ και το σύστημα ευστάθειας (DSC), με το οποίο συνεργάζεται, μπορεί να φρενάρει ή να δώσει περισσότερη ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά.

Το νέο Mini Clubman ALL4 θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις δυο κορυφαίες εκδόσεις, Cooper S και Cooper SD, με 2λιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel αντίστοιχα, τεχνολογίας TwinPower Turbo. Η απόδοση του 4κύλινδρου βενζίνης είναι 192 ίπποι και 280 Nm ροπής και 300 Nm με overboost. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο Steptronic οκτώ σχέσεων, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 7,0 sec (6,9 sec Steptronic) και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 225 km/h.

Επίσης 4κύλινδρος είναι και ο diesel, με απόδοση 190 ίππων και 400 Nm ροπής, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε  Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 7,2 sec και τελική ταχύτητα 222 km/h. Όσον αφορά τις διαστάσεις το 4θυρο Mini Clubman με τη διπλή πίσω πόρτα, έχει μήκος 4.253 mm, πλάτος 1.800 mm, ύψος 1.441 mm και μεταξόνιο 2.670 mm. Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Mini Clubman ALL4 έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Απρίλιο μπροστά στο κοινό της Έκθεσης, New York Auto Show.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...