Nissan Titan Warrior concept: Το “τέρας” (Video)

Ένα off-road θηρίο με υψηλές επιδόσεις και φουτουριστικό design

  • -
  • -

Δεν άργησε πολύ η Nissan να αποκαλύψει την απάντησή της απέναντι στο Ford F-150 Raptor SuperCrew, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μεν αλλά πολύ αγριεμένο pickup δε. Υιοθετεί όλες τις αμερικάνικες υπερβολές ολοκληρώνοντας ένα macho αποτέλεσμα, ότι πρέπει για τους δρόμους των Η.Π.Α. Όπως καταλάβαμε από νωρίς, το σχεδιαστικό τμήμα είναι από την Αμερική και αποτελεί μία πιο αγριεμένη μορφή του απλού Titan που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

 

Το ύψος του concept έχει αυξηθεί σχεδόν 5,5 εκατοστά σε σχέση με το απλό Titan για να χωρέσουν οι τεραστίων διαστάσεων (37 ιντσών) ζάντες αλουμινίου βαμμένες σε μαύρη ματ απόχρωση. Επίσης, η ανάρτηση (που είναι πλήρως ρυθμιζόμενη) έχει προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσουν τα off-road ελαστικά, αλλά για να γίνει αυτό αυξήθηκε και το πλάτος του αυτοκινήτου. Το μήκος και το μεταξόνιο είναι αυτά που έχουν παραμείνει το ίδιο με το μοντέλο παραγωγής. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 5λιτρος V8 turbo diesel κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε περίπτωση που δεν έχει δεχτεί καμία μηχανική αναβάθμιση, τότε το σύνολο αποδίδει 315 ίππους και 750 Nm ροπής.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω πρότζεκτ είναι προς το παρόν ένα “θέμα μελέτης” δείχνοντας την προοπτική που μπορεί να έχει ένα pickup όπως το Titan. Ο πρόεδρος της Nissan Αμερικής συνέχισε λέγοντας ότι “εξάλλου το νέο Titan XD ξεκίνησε μόλις τον προηγούμενο μήνα να φτάνει στις αντιπροσωπείες της ιαπωνικής εταιρείας και δεν είναι από τις άμεσες βλέψεις να λανσαριστεί ένα μοντέλο όπως το Titan Warrior”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...